Vem bygger bilden av Gotland just nu? Försvaret: Gotland – en plats i världspolitiken

Vem bygger bilden av Gotland just nu? Försvaret: Gotland – en plats i världspolitiken

Gotlandsbilden i förändring. Välkommen till en serie lunchevent där tre gotländska aktörer delar med sig av sin bild av Gotland. Lyssna på Tomas Ängshammar från Gotlands Regemente

Vem bygger bilden av Gotland just nu? Det är ingen akademisk småsak. Bilden av Gotland hjälper vår ö att dra till sig investeringar, talanger och event. Den hjälper oss att dra till oss medarbetare, utbildare och utvecklare. Den skapar stolthet och intresse. Den hjälper oss betala för vården, skolan och omsorgen.

Men trots att bilden av Gotland är så livsviktig för oss alla, så är det ingen som ensam äger den eller styr den. Årtionde efter årtionde är bilden istället ett resultat av spridda insatser från olika enskilda aktörer, som jobbar utifrån sina egna mål och intressen. Länge var turistindustrin dominant på scenen. Sen tog kultursfären allt mer plats, tätt följt av de rikspolitiska eventen och underhållningsindustrins TV-format. Bilden präglades av Medeltiden, Almedalen och så mycket bättre. Nu har ännu fler kommit ut på scen.

En av dem är t ex försvaret. Kom och lyssna på Tomas Ängshammar, kommunikationschef Gotlands Regemente, en del av Sveriges nyskapade försvarsförmåga och för omvärlden en yttersta bastion i en ny realpolitisk verklighet med fullt krig i Europa, ett aggressivt Ryssland och ett växande NATO. Under förra året hade Försvaret på Gotland mediebesök från 25 länder lokalt och globalt. Vad får alla dessa journalister med sig hem? Vad toppar i deras flöden?

Datum: 29 mars
Tid: kl. 12.00-13.30
Plats: Rindi, Campus Gotland Community Kitchen (Tage Cervins gata 1, Visby)
Förtäring: lättare lunch – food rescue Gotland
Pris: Medlem 100 kr, student 75 kr, inte medlem 150 kr.