Vem bygger bilden av Gotland just nu? Manti-Manti: Gotland – en plats för innovation och cirkularitet

Vem bygger bilden av Gotland just nu? Manti-Manti: Gotland – en plats för innovation och cirkularitet

Gotlandsbilden i förändring. Välkommen att lyssna på Manti Manti som är med och ritar upp en ny bild av Gotland som en plats för hållbart nytänk.

Vem bygger bilden av Gotland just nu? Det är ingen akademisk småsak. Bilden av Gotland hjälper vår ö att dra till sig investeringar, talanger och event. Den hjälper oss att dra till oss medarbetare, utbildare och utvecklare. Den skapar stolthet och intresse. Den hjälper oss betala för vården, skolan och omsorgen.

Men trots att bilden av Gotland är så livsviktig för oss alla, så är det ingen som ensam äger den eller styr den. Årtionde efter årtionde är bilden istället ett resultat av spridda insatser från olika enskilda aktörer, som jobbar utifrån sina egna mål och intressen. Länge var turistindustrin dominant på scenen. Sen tog kultursfären allt mer plats, tätt följt av de rikspolitiska eventen och underhållningsindustrins TV-format. Bilden präglades av Medeltiden, Almedalen och så mycket bättre. Nu har ännu fler kommit ut på scen.

En av dem är den nya hållbarhetsindustrin. Kom och lyssna på Manti Manti som är med och ritar upp en ny bild av Gotland som en plats för hållbart nytänk. Manti Manti föddes ur problemet att värdefulla material ramlar ur det cirkulära kretsloppet – återvinningen är helt enkelt för dyr. Här fyller de en lucka i kedjan, och idén är att tillsammans med lokala designers och hantverkare använda kasserade produkter som materialbank för att skapa lyxiga konstobjekt.

Datum: 10 maj
Tid: kl.12.00-13.30
Plats: Rindi, Campus Gotland Community Kitchen (Tage Cervins gata 1, Visby)
Förtäring: lättare lunch – food rescue Gotland
Pris: Medlem 100 kr, student 75 kr, inte medlem 150 kr.